lauantai 4. elokuuta 2018

Mission Impossible – Fallout on tauotonta toimintaa****

                                Tom Cruise tekee kaikki stunttinsa uutuuselokuvassaan.


Tom Cruisen tähdittämä Mission Impossible – Fallout (2018) on jo toimintaelokuvasarjan kuudes leffa. Kyseessä on kesän suurin elokuvaspektaakkeli, toimintaelokuva ilman hetken taukoa. Katsoja voi vain hämmästellä 56-vuotiaan Cruisen vetreyttä. Hollywood-tähti juoksee yhä kuin riivattu, kaahaa moottoriajoneuvoilla henkeäsalpaavissa tilanteissa ja tekee Falloutin huimimmat ja älyttömimmät stuntit. Todellinen kassamagneetti.

Mission Impossible Falloutissa Tom Cruisen esittämä IMF-agentti Ethan Hunt jäljittää apureidensa kanssa varastettua plutoniumia, jonka avulla Apostoleiksi kutsuttu terroristiryhmä yrittää luoda kaaosta maailman likaisine ydinpommeineen. Elokuvan alussa Hunt lähetetään tiiminsä kanssa Berliiniin estämään terroristiryhmän aikeet, mutta pyrkimys epäonnistuu. Fallout kerää kierroksia ja vie IMF-agentin joukkoineen Berliinin, Pariisin ja Lontoon kautta Intian ja Pakistanin raja-alueelle Kashmiriin, jossa leffa huipentuu hillittömään helikopteritaisteluun vuoristossa.

Elokuvasarjan aiemmista osista poiketen MI-Fallout on suora jatko viitososalle Mission Impossible -  Rogue Nation(2015). Edellisen osan tapaan Huntin päävastustajana toimii anarkisti Solomon Lane (Sean Harris), jonka hengen Hunt säästi Rogue Nationissa. Uutuuselokuvan salaperäisenä superrikollisena toimii John Lark, jonka kanssa parrakas anarkisti Lane on liittoutunut.

Kilpajuoksussa rikollisesten aikeiden estämiseksi Hunt saa edellisten MI-osien tavoin tukea vakaalta Lutherilta (Ving Rhames), monikasvoiselta Benjiltä (Simon Pegg), huolehtivalta pomoltaan Alan Hunley’ltä (Alec Baldwin) ja tehokkaalta Ilsalta (Rebecca Faust). Huntin tiimin lisukkeena kulkee CIA-agentti August Walker (Teräsmiehenä tunnettu Henry Cavill), jonka kanssa Hunt joutuu kilpailuasetelmaan.

Mission Impossible –sarja tunnetaan läkähdyttävästä vauhdista, sankareiden ja roistojen keskinäisestä pieksämisestä, katujen kiihdytysajoista ja häikäisevistä stunteista. Sitä kaikkea myös Fallout on. Mitään kovin uutta ei elokuva tarjoa, ja juoni jää toiminnan taustalle. Valitettavasti uusimmasta osasta on myös aiempi huumori karissut varsin vähiin. Lähes 2,5-tuntisesta elokuvasta olisi voinut myös karsia n. 20 minuuttia juonen kärsimättä.

Mission Impossible – Fallout on pienistä moitteista huolimatta toimintaelokuvien aatelia, hurjien kohtausten runsaudensarvi. Tästä täytyy kiittää sekä duracellmaista Tom Cruisea että elokuvan ohjannutta ja käsikirjoittanutta Christopher McQuarrie’ta. Ohjaajan ja pääkuvaaja Rob Hardyn yhteistyö on niin saumatonta ja toimintakohtauksesta toiseen siirtyminen niin sujuvaa, ettei katsoja voi kuin huokaista tyytyväisenä tässä visuaalisessa ilotulituksessa.

Uusin MI on komea ja äänimaailma vaikuttava jo Y-Kinossa. Silti voi vain kuvitella, miltä leffa näyttää yli 300 neliönmetrin kankaalla ja kolmiulotteisena Suomen ensimmäisessä IMAX-teatterissa, joka valmistuu Helsinkiin loppuvuodesta.

Elokuvan traileri:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalaisen luonnon ylistyslaulu****

                                Joutsenperheen joutohetki dokumentissa Luontosinfonia. Y-Kinon ensi-iltaan tullut Marko Röhrin ohjaam...